e
Banner

Etiketler: ticaret bakanlıgı



TIR kuyruklarına “Randevu” formülü



Yurt dışına yük taşıyan tır sürücülerinin, gümrük kapıları önünde bekleme yapmadan çıkışlarını sağlayacak ''Randevulu Sanal Sıra Sistemi''nin pilot uygulaması Kapıkule Sınır Kapısı'nda hayata geçirildi. Proje ile hem ihracatın hızlanması, hem de tır şoförlerinin yıllardır kanayan yarası olan uzun bekleme sürelerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.




'Sanal randevu' sistemi geçici olarak durduruldu


Yayın: 16-10-2020
Kategori: Karayolu

Ticaret Bakanlığı, sınır kapılarında TIR yoğunluğunu azaltmak için uygulamaya konulan ancak büyük sorunlara yol açan Randevulu Sanal Sıra Sistemi’ne (RSS), geçici olarak ara verildiğini duyurdu. 15 Temmuz’da başlayan pilot uygulama, 15 Eylül’de Kapıkule Sınır Kapısı’nda devreye alınmış ancak sınır kapılarından Avrupa’ya çıkış 4 kat artarak 98 saate kadar çıkmıştı. RSS, altyapı sıkıntılarının giderilmesinin ardından yıl sonuna kadar aşamalı olarak devreye alınacak.




Lojistik sektörüne yüzde 70'e varan yatırım desteği verilecek


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Karayolu

Lojistik Sektörüne ‘Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağlarının Desteklenmesi Hakkında Karar’ ile kuracakları tesis ve ağlar için 60 milyon TL destek sağlanırken, ‘Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkındaki Karar’ ile kira, istihdam, reklam ve tanıtım ile navlun borsası destekleri de verilecek. Lojistik destekler kapsamında ise firmalar; pazara giriş, birim desteği, tescil ve koruma desteği gibi 11 farklı destekten faydalanacak.